Pratenichki sostav
 
Пратенички составМевмед ЏемајлоскиЧлен на ПЕИ. Роден на 17.7.1965 година во Подгорци, Струга. Торбеш. Дипломиран правник, Прв приватен универзитет ФОН, Струга.

Активности во Собранието:
 

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член


Е-пошта: m.dzemajloski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.