Pratenichki sostav
 
Пратенички составМалиша Станковиќ

 

 
Член на СПМ. Роден на 2.4.1982 година во Скопје. Македонец. Дипломирал на Правен факултет.

Активности во Собранието:

  • Совет на Собранискиот канал, заменик-член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-претседател
  • Комисија за економски прашања, заменик-претседател
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член


Е-пошта: m.stankovik@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.