Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                          Трповски Борислав
 
 


    
 
  
  


Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ).
     
  
   Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија.
     
  
   Роден 1951 година во Тетово, РМ. Македонец. Завршил Правен факултет, со положен правосуден испит. Бил професор во Државното средно училиште во Тетово, по што се вработува во Текстилниот комбинат "Тетекс". Сега е заменик на генералниот директор на Акционерското друштво "Тетекс" Тетово. Живее во Тетово

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.