Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
                                                      Тодоровски Павле
 
 


    
 
  
  


Член на Нова демократија. 
      
Бил одборник во Собранието на општина Кавадарци во два мандатни периоди. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Хрватска.
     
  
   Роден 1939 година во с. Џепиште, Дебар, РМ. Македонец. Завршил Земјоделски факултет. Работел како инженер агроном во Агрокомбинатот "Тиквеш" во Кавадарци, последна функција директор на Комбинатот. Се служи со францускиот јазик. Живее во Кавадарци.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.