Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                                 Тахири Мевљан


 

 

 
Независен пратеник.
     
  
   Претседател на огранокот на ПДП во општина Центар, Скопје. Член на Претседателството и на Централниот одбор на ПДП. Заменик член на делегацијата на Собранието на РМ во Парламентарното собрание на Советот на Европа. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство Велика Британија и Северна Ирска.
     
  
   Роден 1956 година во Скопје, РМ. Албанец. Завршил Електротехнички факултет. Работел како електроинженер во Трговското претпријатие "Железар". Бил претседател на Извршниот одбор на Собранието на општина Центар, Скопје. Бил пратеник во Собранието на РМ во претходниот мандат од 1994 до 1998 година. Живее во Скопје.
     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.