Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                  

                                                             Сулејмани Оломан

                             ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 
      
    
Член на Партијата за демократски просперитет (ПДП). 
      
Прв претседател на огранокот на ПДП во Кичево. Бил советник во локалната самоуправа на Кичево во периодот од 1991 до 1994 година. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Монголија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Кина. 
      
Роден 1950 година во с. Колибари, Кичево, РМ. Албанец. Завршил Филолошки факултет. Работел како професор по албански јазик и литература во Државното средно училиште "Мирко Милески" во Кичево. Бил и стручен соработник во Подрачната единица на Министерството за образование во Кичево. Добро го знае францускиот јазик, а се служи и со германскиот јазик. Бил пратеник од ПДП во Собранието на РМ во мандатот од 1991 до 1994 година. Живее во Кичево. 
      
   
На 13.05.2001 година е избран за потпретседател на Собранието на Република Македонија

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.