Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 
                                                        Стојановски Наќе
 
 


    
 
  
  


Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ).
     
  
   Член на Комисијата за уставни прашања при Собранието на РМ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Хрватска.
     
  
   Роден 1950 година во с. Растојца, Крушево, РМ. Македонец. Завршил Правен факултет. Се служи со францускиот јазик. Бил пратеник во Собранието на РМ во двата претходни мандати од 1991 до 1994 и од 1994 до 1998 година. Живее во Демир Хисар.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.