Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                            Симев Вангел
 
 


    
 
  
  


 Член на ВМРО-Македонска. 
 Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Полска. 
 Роден 1943 година во с. Буф, Лерин, Репблика Грција. Македонец. Завршил Факултет за физичка култура. Бил професор во Училиштето за физичка култура во Скопје. Сега е професор на Факултетот за физичка култура. Добро го знае полскиот, а се служи со рускиот јазик. Нема претходно пратеничко искуство. Живее во Скопје.
     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.