Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                              Шахиќ Алија
 
 


    
 
  
  


Независен пратеник.
     
  
   Бил член на Комунистичката партија и член на Младинската организација "Младост" во Белград. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Сојузна Република Југославија и член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Монголија.
     
  
   Роден 1944 година во с. Бач, Рожаје, Црна Гора, СРЈ. Бошњак. Завршил Виша техничка школа, насока Организација на работа - металска струка. Бил директор на Сектор во "Центрокоп" - Белград и директор во Работната организација "Инвест Комерц". Директор на приватната фирма "Арабела холдинг". Живее во Скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.