Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                            


                                                        Селмани Аслан 
 


    
 
   
  

Член на Партијата за демократски просперитет (ПДП). 
      
Претседател на Комисијата за градежништво и урбанизам во Собранието на РМ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Хрватска. Во претходнот состав на Владата на Република Македонија бил министер за наука и член на Владата во два мандати. Бил претседател на Националната комисија за ТЕМПУС програма и координатор на активностите за нејзината имплементација во Република Македонија. 
      
Роден 1945 година во с. Лојане, Куманово, РМ. Албанец. Завршил Природно - математички факултет при Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" во Скопје, доктор по географски науки. Редовен професор на Природоматематичкиот факултет. Се служи со францускиот и италијанскиот јазик. Бил пратеник на Собранието на РМ во претходните два мандати од 1990 до 1994 и од 1994 до 1998 година. Живее во Скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.