Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                     


                                                              Попов Стојан
 
 


    
 
  
  


 Член на Демократски Центар.
     
  
   Претседател на Комисијата за култура и член на Комисијата за образование и наука при Собранието на РМ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Словенија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Италија.
     
  
   Роден 1950 година во Скопје, РМ. Македонец. Завршил Факултет за драмски уметности. Истакнат филмски режисер. Редовен професор на Факултетот за драмски уметности. Добро го знае англискиот јазик. Живее во Скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.