Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                                 Петров Чедо
 
 


    
 
  
  


Член на Нова демократија.
     
  
   Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Албанија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Грција.
     
  
   Роден 1957 година во Пробиштип, РМ. Македонец. Завршил Економски факултет. Бил финансов директор во Рудници "Злетово", каде што во еден период бил претседател на Управниот одбор. Претседател на Бордот на директори на Рудникот "Горанци" во Крива Паланка. Директор на Друштвото со ограничена одговорност "Фининг" во Скопје. Живее во Пробиштип.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.