Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                        Мирчески Звонко

                           ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
 


    
 
  
  


Член на ВМРО-Македонска. 
Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Полска. 
Роден 1961 година во Прилеп, РМ. Македонец. Завршил Стоматолошки факултет, доктор по стоматолошки науки. Живее во Прилеп. 
На 13.05.2001 година е избран за потпретседател на Собранието на Република Македонија.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.