Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                        

                                                    Карангелевски Радомир 

                                      Претседател на партијата Демократски Центар.
     
  
  

 
Шеф на делегацијата на Собранието на РМ во Парламентарното собрание на ОБСЕ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со парламентите на Кралството Норвешка, Република Финска, Кралството Шведска, Кралството Данска и Република Исланд. Претседател на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Кина.
     
  
   Роден 1952 година во Скопје, РМ. Македонец. Завршил Електротехнички факултет. Добро ги знае англискиот и францускиот јазик, а се служи со германскиот јазик. Живее во Скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.