Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
                                                           Јованов Никола
 
 


    
 
  
 


 Независен пратеник.
     
  
   Претседател на Комисијата за здравство во Собранието на РМ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија.
     
  
   Роден 1956 година во Битола, РМ. Македонец. Завршил Медицински факултет специјалист по хирургија. Работи како специјалист - хирург во Медицинскиот центар во Битола. Се служи со англискиот јазик. Живее во Битола.
     
     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.