Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ИЛОСКИ ИЛИЈА 

  

 Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) и член на Претседателството на Партијата.

Роден 1958 година во с. Велмеј, Охрид, РМ. Македонец. Завршил Економски факултет. Бил генерален директор на "ЕМО" во Охрид и генерален директор на Царинската управа на Република Македонија. Добро го знае рускиот, а се служи и со англискиот јазик. Живее во Охрид.
     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.