Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                        Харуни Сејфедин
 
 


   
 
  
  
Член на Партијата за демократски просперитет (ПДП). 
      
Претседател на Комисијата за меѓунационални односи при Собранието на РМ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Руската Федерација. 
      
Роден 1944 година во с. Градец, Гостивар, РМ. Албанец. Завршил Филолошки факултет, доктор по филолошки науки. Бил учител во с. Неготино, Гостивар, а потоа и професор по албански јазик во Гимназијата во Гостивар. Работел и како самостоен советник во Педагошкиот завод на Република Македонија. Професор на Педагошкиот факултет во Скопје од 1997 година. Се служи со францускиот јазик. Пратеник во Собранието на РМ во двата претходни мандатни, почнувајќи од првиот пратенички состав во 1990 година. Живее во с. Градец, Гостивар.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.