Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
                                            Гештаковски Александар
 
 


    
 
  
  

 

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) и член на Централниот одбор и на Претседателството на СДСМ.
     
  
   Претседател на Комисијата за труд и социјална политика при Собранието на РМ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Бугарија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Ирска.
     
  
   Роден 1950 година во Ресен, РМ. Македонец. Завршил Правен факултет. Работел како правник во Општинскиот суд во Ресен, бил секретар на Стопанска банка - Ресен. Бил член на Извршниот совет на општина Ресен. Бил генерален директор на "Македонски телекомуникации и пошти". Се служи со францускиот јазик. Бил пратеник во Собранието на РМ во двата претходни мандата. Живее во Ресен.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.