Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                Димова Марковиќ Наталија 
  
 


     
 
   
  

Член на Нова демократија.
     
  
   Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Турција. Заменик на член на делегацијата на Собранието на РМ во Парламентарното собрание на Советот на Европа. Член на Комисијата за уставни прашања, на Законодавно-правната комисија и на Комисијата за внатрешна политика и одбрана при Собранието на РМ.
     
  
   Родена 1966 година во Велес, РМ. Македонка. Завршила Правен факултет. Работела како правник во Медицинскиот центар во Велес. Сега е генерален директор на Пошта-Велес. Добро го знае рускиот,а се служи и со англискиот јазик. Нема претходно пратеничко искуство. Живее во Велес.
     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.