Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                          Чифлиганец Ванчо 
  
 


     
 
   
  

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ). 
      
Член на Централниот одбор на Партијата. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Турција.
     
  
   Роден 1955 година во Радовиш, РМ. Македонец. Завршил Технолошки факултет, доктор по технолошки науки. Бил генерален директор на Рудници "Бучим" Радовиш, а сега е генерален менаџер. Истовремено е и професор на Рударско-технолошкиот факултет во Штип. Се служи со рускиот и англискиот јазик. Бил пратеник на СДСМ во Собранието на РМ и во претходниот мандат од 1994 до 1998 година. Живее во Радовиш.
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.