Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                     Бузлевски Димитар
 
 


    
 
 

 

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ).
     
  
   Во рамките на професионалното партиско ангажирање бил потпретседател на Владата на Република Македонија до 1998 година и министер за сообраќај и врски во претходниот состав на Владата на Република Македонија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Албанија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Полска.
     
  
   Роден 1952 година во с. Јанкоец, Ресен, РМ. Македонец. Завршил Економски факултет. Покрај професионалното партиско ангажирање работел и во Претпријатието "Агроплод" Ресен. Се служи со францускиот јазик. Живее во с. Јанкоец, Ресен.
     

    
 
  
   
 
  

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.