Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                                 Бошков Јордан
 
 


    
 
  
  


Член на Либералната партија.
     
  
   До 26.11.2001 година бил член на ВМРО-ДПМНЕ и бил член на повеќе комисии во рамките на Партијата (статутарна, за надворешна политика, за односи со странство, за иселеништво).
     
  
   Роден 1956 година во Скопје, РМ. Македонец. Завршил Електротехнички факултет. Работел како електроинженер во Радиодифузија и во Машиноградба Скопје. Добро го знае германскиот, рускиот и англискиот јазик, а се служи со францускиот и полскиот јазик. Бил пратеник во Собранието на РМ во мандатниот период од 1991 до 1994 година. Живее во Скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.