Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                       Билали Мерсел 
  
 


     
 
   
  


Член на Партијата за демократски просперитет (ПДП).
     
  
   Потпретседател на НДП. Претседател на Комисијата за политички систем и член на Законодавно-правната комисија при Собранието на РМ. Член на делегацијата на Собранието на РМ во Парламентарното собрание на ОБСЕ. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Словенија.
     
  
   Роден 1956 година во с. Чегране, Гостивар, РМ. Албанец. Завршил Правен факултет. Работел како професор во средно училиште во Гостивар, а извесен период и како новинар во Македонската радио-телевизија. Добро го знае францускиот јазик. Бил пратеник во Собранието на РМ во претходниот мандат од 1994 година. Живее во с. Чегране, Гостивар.
     
  
   

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.