Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                           


                                                          Бајрами Фадил

    
 


     
 
   
  


Независен пратеник. 

Претседател на Комисијата за економска политика и развој при Собранието на РМ. Заменик член на делегацијата на Собранието на РМ во НАТО. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Словенија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Ирска.
            
   Роден 1960 година во с. Араѓел, Осломеј, Кичево, РМ. Албанец. Завршил Економски факултет. Работел во приватна фирма. Бил градоначалник на општина Осломеј. Се служи со англискиот јазик. Живее во с. Араѓел, Кичево.
     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.