Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                                               
                                                                 Алиу Абдула
 
 


    
 
  
  Член на Партијата за демократски просперитет (ПДП). 
      
Член на делегацијата на Собранието на РМ во Интерпарламентарната унија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Ирска. 
      
Роден 1951 година во с. Шипковица, Тетово, РМ. Албанец. Завршил Правен факултет, доктор по правни науки. Професор на Правниот факултет во Приштина, Косово, СРЈ. Се служи со францускиот јазик. Живее во Тетово.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.