Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

                                           ИВАН СТОИЛКОВИЌ

 

 

 
Претседател на ДПСМ. Роден на 15.2.1962 година во Kуманово. Србин. Дипломиран правник. Беше пратеник и во претходниот парламентарен состав.

Активности во Собранието

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Буџетски совет на Собранието, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Законодавно-правна комисија, заменик претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.