Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Фијат Цаноски

 

 

Член на ПЕИ. Роден на 2.10.1960 година во с. Октиси, Струга. Торбеш. Завршил магистерски студии по политички науки, „Сесловенски универзитет“, Нови Сад.

Активности во Собранието: 

  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, претседател


Е-пошта: f.canoski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.