Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Љутфии Билал 
  

 

 

 

 

 

 

Член на Партијата за демократски просперитет на Албанците во Македонија - Народна демократска партија (ПДПА-НДП). 
     
Член на Претседателството на ПДПА-НДП. Претседател на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Албанија. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Грција. 
     
Роден 1960 година во с. Доброште, Теарце, Тетово, РМ. Албанец. Завршил Филозофски факултет, филозофија. Бил професор во средно училиште. Живее во с. Доброште,Тетово.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.