Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ЏЕЛАДИН МУРАТИ

 

 

 

 

 

 

Член на Партијата за Демократски просперитет во Македонија. Роден 1942 година во село Џепчиште, тетово, Албанец. завршил Филозофски факултет- група педагогија. Доктор е по педагошки науки. Потпретседател на Собранието на Република Македонија. Пратеник и потпретседател на Собранието беше и во претходниот мандатен период. Живее во Тетово.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.