Megjunarodna sorabotka
 
Bashkëpunimi ndërkombëtar


ZGJERIMI I UNIONIT EVROPIAN

Në vitin 1951 Belgjika, Franca, Gjermania, Italia, Luksemburgu dhe Holanda e themeluan Komunitetin Evropian për Qymyr dhe Çelik.  

Zgjerimi i vendeve-anëtare:

  • 1973 Danimarka, Irlanda dhe Britania e Madhe;  
  • 1981 Greqia;  
  • 1986 Portugalia dhe Spanja;  
  • 1995 Austria, Finlanda dhe Suedia;  
  • 2004 Qiproja, Çekia, Estonia, Hungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Sllovakia dhe Sllovenia;
  • 2007 Bulgaria dhe Rumunia;  
  • 01 korrik 2013 Kroacia 
 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.