Megjunarodna sorabotka
 
Bashkëpunimi ndërkombëtar


KRYESIMI I KËSHILLIT TË EVROPËS NGA VITI 2007 DERI NË VITIN 2020

Vendet anëtare të UE më 13 dhjetor 2004 arritën marrëveshje politike për dispozitat të cilat kanë të bëjnë me kryesimin e Këshillit, duke përfshirë edhe radhën e kryesimit për periudhën 2007-2020.

Kryesimet e ardhshme do të zhvillohen në grup nga tre vende anëtare, siç është paraparë me Kushtetutën e re evropiane, secili grup përbëhet nga një vend i madh dhe i vogël anëtar dhe më së paku nga një vend i ri anëtar.

UE kryesimet e koordinojnë punën e Unionit.

 

Gjermania

janar-qershor

2007

Portugalia

korrik-dhjetor

2007

Sllovenia

janar-qershor

2008

Franca

korrik-dhjetor

2008

Republika Çeke

janar-qershor

2009

Suedia

korrik-dhjetor

2009

Spanja

janar-qershor

2010

Belgjika

korrik-dhjetor

2010

Hungaria

janar-qershor

2011

Polonia

korrik-dhjetor

2011

Danimarka

janar-qershor

2012

Qiproja

korrik-dhjetor

2012

Irlanda

janar-qershor

2013

Lituania

korrik-dhjetor

2013

Greqia

janar-qershor

2014

Italia

korrik-dhjetor

2014

Letonia

janar-qershor

2015

Luksemburgu

korrik-dhjetor

2015

Holanda

janar-qershor

2016

Sllovenia

korrik-dhjetor

2016

Malta

janar-qershor

2017

Mbretëria e Bashkuar

korrik-dhjetor

2017

Estonia

janar-qershor

2018

Bullgaria

korrik-dhjetor

2018

Austria

janar-qershor

2019

Rumania

korrik-dhjetor

2019

Finlanda

janar-qershor

2020

 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.