Pratenichki sostav
 
Пратенички составТито Петковски

 

 Член на НСДП. Роден на 23.1.1945 година во с. Псача, Крива Паланка. Македонец. Правен факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието: 

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, претседател
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член


Е-пошта: t.petkovski@sobranie.mk


 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.