Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Соња Мираковска

 

 

 


Член на НСДП. Родена на 12.9.1963 година во Берово. Македонка. Дипломирала на Правниот факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член

Координаторка на Клубот на пратенички (од 1 октомври 2011 до 31 септември 2012 година).
 

Е-пошта: s.mirakovska@sobranie.mk
 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.