Pratenichki sostav
 
Пратенички составСафет Бишевац

 

 

 

Независен пратеник. Роден на 4.1.1964 година во Рибариќи, Србија. Бошњак. Дипломиран новинар, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието: 

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член 
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член


Е-пошта: s.bisevac@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.