Pratenichki sostav
 
Пратенички составЛенче Николовска

 

 
Независен пратеник. Родена на 12.12.1967 година во Велес. Македонка. Дипломиран земјоделски инженер, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието: 

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, претседател
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член

Член на Претседателство на Клубот на пратенички.


Е-пошта: l.nikolovska@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.