Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 


ПАНЧО МИНОВ


Член на СДСМ. Роден на 21.8.1958 во Кавадарци. Македонец. Дипломиран политиколог, Факултет за политички науки - Белград; Дипломиран правник со положен правосуден испит, Правен факултет - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, претседател
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Романија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член

Е-пошта: P.Minov@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.