Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ИСМАИЛ ЈАХОСКИ


Член на ДУИ. Роден на 4.3.1963 во Пласница. Турчин. Дипломиран економист, Економски факултет.

 

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Унгарија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член

Е-пошта: I.Jahoski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.