Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


E premte,5 nëntor 2010

Delegacioni i kuvendit në takim me kryetarin e senatit të Kanadasë

Duke u dëshiruar mirëseardhje kolegëve nga Maqedonia, kryetari i Senatit të Kanadasë, z. Noel Kinsela, duke potencuar se marrëdhëniet ndërmjet dy shteteve ka histori të gjatë,e cila i tejkalon kufijtë e vitit 1991, dhe se Kanada pa vështirësi e përdor fjalën Maqedoni për ndonjë i cili vjen nga Republika e Maqedonisë.

Ajo që sinqerisht beson z. Kinsela, është diplomacia parlamentare, për të cilën konsideron se i hap dyert, nga shkaku që  për lloj  tjetër të diplomacisë nuk janë të pranishme kufizimet.

Ai shprehu gatishmëri për përparimin e bashkëpunimit të deritanishëm ndërmjet dy shteteve. Vazhdimësisë lidhur me përkrahjen të cilën Kanadaja ia jep Republikës së Maqedonisë në rrugën drejt marrjes së anëtarësisë në NATO, si dhe mirëkuptimin  për rëndësinë e liberalizimit të vizave për qytetarët maqedonas.

Njëherit, spikeri i Senatit, me kënaqësi e ndau njohurin se lojaliteti drejt Kanadasë, i bën të njohur mërgimtarët maqedonas, me çka kontribuuan drejt përforcimit të marrëdhënieve ndërmjet dy shteteve miq.

Me takimin me kryetarin e Senatit, si dhe takimet me ministrin e Tregtisë Ndërkombëtare, z. Piter Van Loun dhe me kryetarin e Kuvendit të krahinës Ontario, z. Stiv Piters, kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, z. Trajko Veljanovski dhe anëtarët e delegacionit të kuvendit, deputetët: z. Andrej Petrov,z. Aleksandar Nikollovski dhe z. Safet Neziri, i i përmbyllën takimet nga agjenda për vizat zyrtare në Kanada.

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.