Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ИЗБОРНА ЕДИНИЦА БРОЈ 6

1 . ПСД  ПАРТИЈА НА СЛОБОДНИ ДЕМОКРАТИ 
    
- ИГОР  СЕРАФИМОСКИ      

2 . ПДП  ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКИ ПРОСПЕРИТЕТ 
    
- АБДУЉАДИ  ВЕЈСЕЛИ      

3 . ДНЕТ  ДВИЖЕЊЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТУРЦИТЕ 
    
- ЕРДОГАН  САРАЧ      

4 . НДУ  НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА УНИЈА 
    
- МИЛАИМ  ФЕЈЗИ      

5 . ПЕИ  ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА 
    
- РЕШАТ  МАЛОВСКИ      

6 . ДПА  ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- МЕНДУХ  ТАЧИ      

7 . СТЛС  СОЈУЗ НА ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ 
    
- САМЕТ  АГУШИ      

8 . СДПМ  СОЦИЈАЛ – ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА 
    
- ИГОР  ИВАНОСКИ      

9 . ДУА  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- БАРДХУЛ  МАХМУТИ      

10 . СОНЦЕ  Коалиција СОНЦЕ  

СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА, НОВА СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, НОВА АЛТЕРНАТИВА, ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА Р. МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ДСВМ
- ИГОР  ИВАНОВСКИ      

11 . ВМРО-ДПМНЕ  Коалиција ВМРО-ДПМНЕ 

ВМРО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО, СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ВМРО-МАКЕДОНСКА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕМАНЦИПАЦИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА-СДА, ПАРТИЈА НА
- ГОРДАНА  ЈАНКУЛОСКА      

12 . ДУИ  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА 
    
- АЛИ  АХМЕТИ      

13 . РССМ  РАДИКАЛНА СТРАНКА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА 
    
- ОБРАД  СТОЈАНОВИЌ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.