Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ИЗБОРНА ЕДИНИЦА БРОЈ 5

1 . СДПМ  СОЦИЈАЛ – ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА 
    
- ЈАНИС  МАКРИС      

2 . ДУИ  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА 
    
- ФАЗЛИ  ВЕЛИУ      

3 . ДУА  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- ИЛМИ  РЕЧИ      

4 . СОНЦЕ  Коалиција СОНЦЕ 

СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА, НОВА СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, НОВА АЛТЕРНАТИВА, ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА Р. МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ДСВМ
- ЈАНИ  МАКРАДУЛИ      

5 . ДНЕТ  ДВИЖЕЊЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТУРЦИТЕ 
    
- ЕРДОГАН  САРАЧ      

6 . ПЕИ  ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА 
    
- ФИЈАТ  ЦАНОСКИ      

7 . ПСД  ПАРТИЈА НА СЛОБОДНИ ДЕМОКРАТИ 
    
- КИРЧО  КАЛАНОСКИ      

8 . ТМОРО-ВЕП  ТАТКОВИНСКА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РАДИКАЛНА ОБНОВА – ВАРДАР – ЕГЕЈ - ПИРИН 
    
- ГОЦЕ  ДЕЛЧЕВ ТОДЕВ      

9 . ТМРО  ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ 
    
- ЗЛАТКО  КОСТАДИНОВСКИ      

10 . ДПА  ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- АРБЕН  ЏАФЕРИ      

11 . ВМРО-ДП  ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА 
    
- ВЛАДИМИР  ГОЛУБОВСКИ      

12 . ВМРО-ДПМНЕ  Коалиција ВМРО-ДПМНЕ  

ВМРО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО, СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ВМРО-МАКЕДОНСКА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕМАНЦИПАЦИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА-СДА, ПАРТИЈА НА
- АНТОНИЈО  МИЛОШОСКИ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.