Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ИЗБОРНА ЕДИНИЦА БРОЈ 2

1 . НДУ  НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА УНИЈА 
    
- ИСНИ  ШАЌИРИ

2 . СДПМ  СОЦИЈАЛ – ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА 
    
- ЈОВАН  МАНЧЕСКИ      

3 . ПДП  ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКИ ПРОСПЕРИТЕТ 
    
- ИСМЕТ  РАМАДАНИ     

4 . РССМ  РАДИКАЛНА СТРАНКА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА 
    
- ВОИСЛАВ  КИРАНЏИЌ      

5 . ПЕИ  ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА 
    
- СЕАДИН  ЏАФЕРИ      

6 . ВМРО-ДПМНЕ  Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
 
ВМРО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО, СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ВМРО-МАКЕДОНСКА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕМАНЦИПАЦИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА-СДА, ПАРТИЈА НА
- ТРАЈКО  СЛАВЕСКИ       

7 . ТМОРО-ВЕП  ТАТКОВИНСКА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РАДИКАЛНА ОБНОВА – ВАРДАР – ЕГЕЈ - ПИРИН 
    
- ГОРАН  ЗАФИРОВСКИ      

8 . ДПА  ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- АБЕДИН  ЗУМБЕРИ

9 . ДУА  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- ТЕУТА  АЈЕТИ      

10 . СТЛС  СОЈУЗ НА ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ 
    
- ДОБРЕ  НАУМОСКИ      

11 .СОНЦЕ  Коалиција СОНЦЕ 

СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА, НОВА СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, НОВА АЛТЕРНАТИВА, ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА Р. МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ДСВМ
- ЈОВАН  МАНАСИЈЕВСКИ

12 . ПСД  ПАРТИЈА НА СЛОБОДНИ ДЕМОКРАТИ 
    
- САШО  ДОХЧЕВ      

13 . ДУИ  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА 
    
- ЏЕМАИЉ  ЈАШАРИ

14 . ТМРО  ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ 
    
- СЛОБОДАН  ЛАКОВСКИ      

15 . ДНЕТ  ДВИЖЕЊЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТУРЦИТЕ 
    
- СЕВИН  АЛИЛ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.