Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ИЗБОРНА ЕДИНИЦА БРОЈ 1

1. НДУ  НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА УНИЈА 
    
- ЏЕЉАЉ  ШАБАНИ      

2. СОНЦЕ  Коалиција СОНЦЕ 
СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА, НОВА СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА, ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, НОВА АЛТЕРНАТИВА, ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА Р. МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ДСВМ
- РАДМИЛА  ШЕКЕРИНСКА
     
3. СТЛС  СОЈУЗ НА ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ 
    
- СЛОБОДАН  УГРИНОВСКИ      

4. ПЕИ  ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА 
    
- ЕСАД  РАХИЌ,      

5. СДПМ  СОЦИЈАЛ – ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА 
    
- РАДА  ШЕКЕРОВСКА
     
6. ДПА  ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- ИМЕР  СЕЛМАНИ      

7. ПСД  ПАРТИЈА НА СЛОБОДНИ ДЕМОКРАТИ 
    
- ЉУПЧО  ЈОРДАНОВСКИ      

8. ДНЕТ  ДВИЖЕЊЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТУРЦИТЕ 
    
- ИСМАИЛ  АРИФ      

9. РССМ  РАДИКАЛНА СТРАНКА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА 
    
- ВАНЕ  ВЕЛИЧКОВИЌ

10. ДУИ  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА 
    
- БЛЕРИМ  БЕЏЕТИ      

11. ВМРО-ДПМНЕ  Коалиција ВМРО-ДПМНЕ  
ВМРО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО, СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ВМРО-МАКЕДОНСКА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕМАНЦИПАЦИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА-СДА, ПАРТИЈА НА
- НИКОЛА  ГРУЕВСКИ

12. ТМОРО-ВЕП  ТАТКОВИНСКА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РАДИКАЛНА ОБНОВА – ВАРДАР – ЕГЕЈ - ПИРИН 
    
- СТРАШО  АНГЕЛОВСКИ      

13. ПДП  ПАРТИЈА ЗА ДЕМОКРАТСКИ ПРОСПЕРИТЕТ 
    
- ЕШТРЕФ  ИСЕНИ

14. ГИ - ПГ  ГРУПА ИЗБИРАЧИ - ПГ 
    
- ПЕЦО  ГРУЈОВСКИ      

15. ДУА  ДЕМОКРАТСКА УНИЈА НА АЛБАНЦИТЕ 
    
- ТЕУТА  ЗЛАТКУ

16. ТМРО  ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ 
    
- АДЕЛА  ЗЕЊИЛОВСКА

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.