Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

 

POPOVSKI LUBOMIR

 

 

 

 

Anëtar i Lidhjes Socialdemokrate të Maqedonisë (LSDM).

Ka qenë kryetar i Komisionit për mbrojtje dhe politikë të brendshme pranë Kuvendit të RM-së nga viti 1990 deri në 1998. Ka qenë koordinator i Grupit parlamentar të LSDM-së nga viti 1994 deri në 1998. Anëtar i Këshillit të Unionit Interparlamentar dhe anëtar i Këshillit të OSBE-së dhe vendeve të UE. Kryetar i Komisionit për mbykëqyrjen e punës së Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim dhe Agjencisë për Zbulim pranë Kuvendit të RM-së nga viti 1999. Anëtar i Grupit të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në Unionin Interparlamentar. Anëtari i Delegacionit të Kuvendit të RM-së në Kuvendin e Uninit të Evropës Perendimore. Kryetar i Grupit të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Sllovenisë.

U lind në vitin 1951 në Manastir, RM. Maqedonas. Ka kryer Fakultetin e Shkencave Politike. Shërbehet me gjuhën frënge. Ka qenë deputet në Kuvendin e RM-së në dy mandatet e mëparshme nga viti 1990 deri në 1994 dhe nga viti 1994 deri në 1998. Jeton në Shkup.

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.