Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

 

HANXHISKI BLLAGOJ

 

 

 

 

Anëtar i Lidhjes Socialdemokrate të Maqedonisë (LSDM-së).

Ka qenë anëtar i Komitetit Qendror të LKM-së dhe LKJ-së prej 1988 deri 1990. Sekretar i përgjithshëm i LSDM-së prej 1993 deri 1995. Nënkryetar i LSDM-së  prej 1995 deri 1998. Anëtar i Grupit të deputetëve të Kuvendit të RM për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Bashkuar Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore.

U lind në 1948 në fshatin Vlladimirovë, Berovë, RM. Maqedonas. Ka kryer  Fakultetin e Elektroteknikës, doktor i shkencave elektroteknike. Ka punuar si elektroinxhinier në Xeherore dhe në Fonderinë e Shkupit. Ka qenë i punësuar në Ndërmarrjen tregtare "Sllavija" - Shkup. Prej 1973 i punësuar në Fakultetin e Elektroteknikës si profesor i rregullt. E njeh mirë gjuhën angleze, kurse shërbehet me gjuhën ruse dhe franceze. Ka qenë deputet në Kuvendin e RM në mandatin prej 1990 deri 1994. Momentalisht e kryen obligimin  ambasador në Republikën e Greqisë.

 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.