Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


СТОЈАН АНДОВ

 

 

 

 

 

Роден е 1935 година во Кавадарци, Македонец. Завршил Економски факултет. Живее во Скопје.

На четириесеттата собраниска седница, што се одржа на 6 март 1966 година, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Стојан Андов, поднесе оставка со што му престана функцијата претседател на Собранието на Република Македонија.

На истата седница за претседател на Собранието на Република Македонија беше избран г. Тито Петковски, досегашен потпретседател на Собранието.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.