Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
                                                                                                 СЛОБОДАН НАЈДОВСКИ 
                                                             ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 
 

 Член на ЛДП Роден 1961 г. во с. Добровени, РМ. Македонец. Има високо образование.
     
  
   · Професионална кариера
     
  
   - Од 1986 до Октомври 1988 бил во поранешниот Сојуз на Социјалистичката младина на Југославија во секторот за агроиндустриски комплекс.
     
  
   - Од 1990 до 1994 - Комерцијалист и Раководител на комерција на Битолска пивара.
     
  
   - Од 1994 до 1998 - Пратеник во Собранието на Република Македонија.
     
  
   - Од 1999 до 2002 - Директор на Ј.П.Пазари - Битола.
     
  
   - Од 2002 - Актуелен пратеник
     
  
   · Политичка кариера
     
  
   - Активист во поранешниот Сојуз на Социјалистичка младина од кои 2 години професионално ја обавува функцијата.
     
  
   - Еден од оснивачите на младата прогресивна странка која подоцна го променила името во Либерална Партија.
     
  
   - Претседател на општинската организација на Либерална Партија од 1993 до 1997
     
  
   - Член на централниот одбор на Либерално Демократска Партија
     
  
   - Член на Извршен одбор на Либерално Демократската Партија.
     
  
   - Претседател на одборот за финансии и буџет на ЛДП
     
  
   - Активно како пратеник од 1994 до 1998
     
  
   - Член на комисијата за економска политика и развој.
     
  
   - Од 1996 до 1998 Претседател на анкетната комисија за испитување на јавните набавки.
     
  
   - 2002: Член на комисијата за финансии и буџет при собранието на Р.М.; Член на комисијата за економија при собранието на Р.М.; Заменик член во комисија за европска интеграција.
     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.