Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

РЕЗУЛТАТИ ОД ИЗБОР НА ПРАТЕНИЦИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 

ОДРЖАНИ НА 27 АПРИЛ 2014 ГОДИНА

 

grafikonizbornirez

Социјалдемократски сојуз на Македонија - СДСМ, Нова социјалдемократска партија - НСДП, Либерално-демократска партија - ЛДП, Обединети за Македонија – ОМ, Партија за движење на Турците во Македонија - ПДТ, Партија за целосна еманципација на Ромите - ПЦЕР, Српска странка во Македонија - ССМ, Демократски Сојуз на Власите во Македонија - ДСБМ, Санџачка лига – СЛ

1. Рената Дескоска
2. Софија Куноска
3. Стефан Богоев
4. Љубомир Јосифовски
5. Дуфе Кукоски
6. Солза Грчева
7. Лидија Димова
8. Петре Шилегов
9. Љубиша Николиќ
10. Соња Мираковска
11. Љубица Буралиева
12. Благоја Стојановски
13. Марјанчо Николов
14. Ален Георгијев
15. Јагода Шахпаска
16. Горан Мисовски
17. Миле Андонов
18. Мира Стојчевска
19. Енес Ибрахим
20. Хари Локвенец
21. Панче Орцев
22. Роза Топузова-Каревска
23. Бетиане Китев
24. Сашо Поцков
25. Милева Ѓоргиева
26. Горан Сугарески
27. Марјан Даскаловски
28. Васко Ковачевски
29. Томислав Тунтев
30. Биљана Настеска
31. Горан Милевски
32. Јован Митрески
33. Јулијана Силјановска
34. Стојко Пауновски

Демократска партија на Албанците - ДПА

35. Беким Фазлиу
36. Орхан Ибраими
37. Мендух Тачи
38. Ернард Фејзула
39. Мерал Узеири-Ферати
40. Имер Алиу
41. Газменд Алији

Демократска унија за интеграција - ДУИ

42. Ермира Мехмети-Деваја
43. Рафис Аљити
44. Зулфи Адили
45. Реџаиљ Исмаили
46. Шкодране Дарлишта
престанок на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014 
На тоа место: Калтрина Азизи
верификација на мандат на 8. седница одржана на 10.7.2014
47. Мирван Џемаиљи
48. Артан Груби
49. Муса Џафери
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014 
На тоа место: Муса Ибраими 
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
50. Рамис Мерко
51. Вјолца Мехмети-Нуредини
52. Али Ахмети
53. Хазби Љика
54. Шпреса Хадри
55. Талат Џафери
56. Џеват Адеми
57. Селвије Салиу
58. Ејуп Рустеми
59. Јамин Синани
60. Нора Алити

ВМРО-ДПМНЕ (ВМРО - Демократска партија за македонско национално единство), Социјалистичка партија на Македонија, Демократска партија на Србите во Македонија, Сојуз на Ромите од Македонија, Партија на правдата, Странка на демократска акција  на Македонија, Партија на Власите од Македонија, Партија за интеграција на Ромите, Работничко-земјоделска партија на Република Македонија, Трајно македонско радикално обединување, Нова либерална партија, Партија на обединети демократи на Македонија, Татковинска македонска организација за радикална обнова - Вардар - Егеј - Пирин, Македонска алијанса, Демократска партија на Турците на Македонија, ВМРО-ДП (ВМРО-Демократска партија), Демократски сојуз, Демократска обнова на Македонија, Демократски сили на Ромите, Демократска бошњачка партија, Обединета партија за еднаквост на Ромите, Демократска партија на Ромите, Социјалдемократска унија, Роми обединети од Македонија 

61. Никола Груевски
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014 
На тоа место: Драган Данев
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
62. Лилјана Поповска
63. Елизабета Канческа-Милевска
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014 
На тоа место: Светлана Јакимовска
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
64. Аспазија Софијанова
престанок на мандат на 6. седница одржана на 23.6.2014 
На тоа место: Јасминка Дамческа
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
65. Диме Спасов
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014 
На тоа место: Андон Чибишев
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
66. Љупчо Димовски
67. Фатмир Имероски
68. Даниела Рангелова
69. Гордана Јанкулоска
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014
На тоа место: Марија Ангелова 
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
70. Трајко Вељаноски
71. Зоран Ѓорѓиевски
72. Иван Стоилковиќ
73. Амди Бајрам
74. Владанка Авировиќ
75. Весна Дамчевска-Илиевска
76. Александар Стојкоски
77. Авдија Пепиќ
78. Олга Најденовска
79. Никола Тодоров
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014 
На тоа место: Ѓорѓи Коџабашиев
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
80. Владимир Ѓорчев
81. Слаѓана Митовска
82. Илија Димовски
83. Никола Мицевски
84. Магдалена Манаскова
85. Емил Димитриев
престанок на мандат на 88. седница одржана на 18.1.2016 
На тоа место: Милка Христова
верификација на мандат на 90. седница одржана на 27.1.2016
86. Трајчо Димков 
87. Благица Ласовска
88. Стојан Миланов
89. Иван Иванов
90. Сузана Секуловска
91. Марјанчо Колевски
92. Зоран Ставрески
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014 
На тоа место: Благородна Бојаџиева
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
93. Павле Трајанов
94. Ане Лашкоска
95. Васил Пишев
96. Димитар Стевананџија
97. Силвана Бонева
престанок на мандат на 83. седница одржана на 16.12.2015 
На тоа место: Мирјана Хаџиевска
верификација на мандат на 86. седница одржана на 30.12.2015 
98. Драган Цуклев
99. Ѓоко Камчев
100. Весна Пемова
101. Ромео Тренов
престанок на мандат на 72. седница одржана на 29.10.2015  
На тоа место: Дајанчо Ефтимов
верификација на мандат на 71. седница одржана на 2.11.2015 
102. Славе Гошев
103. Нада Ципушева
104. Антонијо Милошоски
105. Зоран Илиоски
106. Лилјана Затуроска
107. Сашо Василевски
108. Благоја Деспотовски
109. Лилјана Кузмановска
110. Нола Исмајлоска
111. Крсто Мукоски
112. Александар Николоски
113. Момчило Аврамоски
114. Соња Талевска
115. Никола Попоски
престанок на мандат на 5. седница одржана на 19.6.2014 
На тоа место: Алим Билали 
верификација на мандат на 7. седница одржана на 2.7.2014
116. Кенан Хасипи
117. Светлана Карапетрова
118. Сашо Аќимоски
119. Павле Саздов
120. Ристо Манчев
121. Васко Наумовски

Национална демократска преродба - НДП

122. Руфи Османи
престанок на мандат на 3. седница одржана на 26.5.2014 
На тоа место: Мирсада Емини-Асани
верификација на мандат на 6. седница одржана на 23.6.2014

Коалиција ГРОМ

123. Чедомир Саздовски

 
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.