Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 9


1. СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ‐ СДСМ, НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – НСДП, ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – ЛДП, ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА ‐ ОМ, ПАРТИЈА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ПДТ, ПАРТИЈА ЗА ЦЕЛОСНА ЕМАНЦИПАЦИЈА НА РОМИТЕ –ПЦЕР, СРПСКА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА – ССМ, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ДСВМ, САНЏАЧКА ЛИГА – СЛ, ПРЕДВОДЕНА ОД СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ‐ СДСМ
- ПЕЦО СМИЛЕВСКИ

4. ДЕМОКРАТСКАТА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА – ДУИ
- ДРИТОН МАЛИКОВСКИ

5. КОАЛИЦИЈА ВМРО‐ДПМНЕ (ВМРО ‐ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО),СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА,СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НАМАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РОМИТЕ,РАБОТНИЧКО ЗЕМЈОДЕЛСКА ПАРТИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНООБЕДИНУВАЊЕ, НОВА ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ДЕМОКРАТИ НА МАКЕДОНИЈА,ТАТКОВИНСКА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РАДИКАЛНА ОБНОВА ‐ ВАРДАР ‐ ЕГЕЈ ‐ ПИРИН, МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ВМРО‐ДП (ВМРО ‐ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА), ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА,ДЕМОКРАТСКИ СИЛИ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА БОШЊАЧКА ПАРТИЈА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗАЕДНАКВОСТ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА РОМИТЕ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА УНИЈА, РОМИОБЕДИНЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА
- ВАСКО НАУМОВСКИ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.