Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 5


1. СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ‐ СДСМ, НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – НСДП, ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – ЛДП, ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА ‐ ОМ, ПАРТИЈА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ПДТ, ПАРТИЈА ЗА ЦЕЛОСНА ЕМАНЦИПАЦИЈА НА РОМИТЕ – ПЦЕР, СРПСКА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА – ССМ, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ДСВМ, САНЏАЧКА ЛИГА – СЛ
- ВАСКО КОВАЧЕВСКИ

2. ДЕМОКРАТСКАТА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ – ДПА
- ЗИЈА ЈОНУЗИ

3. ДОСТОИНСТВО ЗА МАКЕДОНИЈА
- СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ

4. ДЕМОКРАТСКАТА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА – ДУИ
- МУСА ЏАФЕРИ

5. КОАЛИЦИЈА ВМРО‐ДПМНЕ (ВМРО ‐ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО),СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА,СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НАМАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РОМИТЕ,РАБОТНИЧКО ЗЕМЈОДЕЛСКА ПАРТИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНООБЕДИНУВАЊЕ, НОВА ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ДЕМОКРАТИ НА МАКЕДОНИЈА,ТАТКОВИНСКА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РАДИКАЛНА ОБНОВА ‐ ВАРДАР ‐ ЕГЕЈ ‐ ПИРИН,МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ВМРО‐ДП (ВМРО ‐ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА), ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА,ДЕМОКРАТСКИ СИЛИ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА БОШЊАЧКА ПАРТИЈА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗАЕДНАКВОСТ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА РОМИТЕ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА УНИЈА, РОМИ ОБЕДИНЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА
- АНТОНИЈО МИЛОШОСКИ

6. НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА ПРЕРОДБА – НДП
- АРДИАН ДЕМИРИ

7. НАРОДНО ДВИЖЕЊЕ ЗА МАКЕДОНИЈА – НДМ
- РОБЕРТ СПАСЕНОВСКИ

8. КОАЛИЦИЈА ГРОМ
- ЉУПЧО НАСТОСКИ

9. КОАЛИЦИЈА ЗА ПОЗИТВНА МАКЕДОНИЈА
- ИГОР КАМБОВСКИ

10. ВМРО НАРОДНА ПАРТИЈА – ВМРО НП
- ВАНЧО КОСТОСКИ

11. СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА – СДПМ
- ИГОР ИВАНОВСКИ

14. ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА – ПЕИ
- ФИЈАТ ЦАНОСКИ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.