Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 2


1. СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ‐ СДСМ, НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – НСДП, ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – ЛДП, ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА ‐ ОМ, ПАРТИЈА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ПДТ, ПАРТИЈА ЗА ЦЕЛОСНА ЕМАНЦИПАЦИЈА НА РОМИТЕ – ПЦЕР, СРПСКА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА – ССМ, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ДСВМ, САНЏАЧКА ЛИГА – СЛ
- ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ

2. ДЕМОКРАТСКАТА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ – ДПА 
- ОРХАН ИБРАИМИ

3. ДОСТОИНСТВО ЗА МАКЕДОНИЈА 
- ГОРАН ЗАФИРОВСКИ

4. ДЕМОКРАТСКАТА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА – ДУИ 
- РЕЏАИЉ ИСМАИЛИ

5. КОАЛИЦИЈА ВМРО‐ДПМНЕ (ВМРО ‐ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО), СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА,СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НАМАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РОМИТЕ, РАБОТНИЧКО ЗЕМЈОДЕЛСКА ПАРТИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ, НОВА ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ДЕМОКРАТИ НА МАКЕДОНИЈА, ТАТКОВИНСКА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РАДИКАЛНА ОБНОВА ‐ ВАРДАР ‐ ЕГЕЈ ‐ ПИРИН, МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ВМРО‐ДП (ВМРО ‐ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА), ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА,ДЕМОКРАТСКИ СИЛИ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА БОШЊАЧКА ПАРТИЈА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕДНАКВОСТ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА РОМИТЕ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА УНИЈА, РОМИ ОБЕДИНЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА
- ГОРДАНА ЈАНКУЛОСКА

6. НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА ПРЕРОДБА – НДП 
- ЏЕЗАИР ШАЌИРИ

7. НАРОДНО ДВИЖЕЊЕ ЗА МАКЕДОНИЈА – НДМ 
- ЗОРАН ЈОВАНОВИЌ

8. КОАЛИЦИЈА ГРОМ 
- ВИКТОР ЦВЕТКОВСКИ

9. КОАЛИЦИЈА ЗА ПОЗИТВНА МАКЕДОНИЈА 
- ВЛАДО БУЧКОВСКИ

10. ВМРО НАРОДНА ПАРТИЈА – ВМРО НП 
- ЉУПЧО БАЛКОСКИ

11. СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА – СДПМ 
- ПЕТРЕ ПЕТРОВ

12. ПАРТИЈАТА ЗА ЕКОНОМСКИ ПРОМЕНИ 21 – ПЕП 21 
- ГОЦЕ ПЕТРУШЕВСКИ

14. ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА – ПЕИ 
- ЕРКАН АЛИЛИ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.